![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam taką tabelę:
Mam 2 listy zdjęć/galerie (różniące się sortowaniem):
Potrzebuję dla obu list w podglądzie zdjęcia zrobić guziczki "następne zdjęcie" oraz "poprzednie zdjęcie". Mam aktualnie taki kod dla pkt1:
oraz dla pkt 2:
Użytkownik może: a) wejść w dowolne miejsce w galerii aby je podejrzeć (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) lista zdjęć oraz strzałki poprzednie zdjęcie/następne zdjęcie muszą mieć taką samą kolejność w wyświetlaniu. W chwili obecnej strzałki nie pokrywają się z kolejnością :-( Ma ktoś może pomysł jak naprawić moje zapytania? Jak one powinny wyglądać żeby to wyglądało poprawnie? Bardzo proszę o pomoc, Northwest nikt nie potrafi mi pomóc?? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował northwest 13.03.2015, 17:35:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziękuję bardzo za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
No właśnie nie wiem czy nie robię bez sensu. Generalnie mam 2 listy zdjęć wyświetlane takimi zapytaniami: 1. SELECT bf_id, obrazek, miejsce, nazwa FROM zdjecia WHERE idusera=:idusera AND miejsce=:miejsce ORDER BY nazwa ASC; 2. SELECT obrazek, idgalerii, nazwa, miejsce, bf_id FROM zdjecia WHERE idgalerii=:idgalerii ORDER BY nazwa ASC; Zapytanie które podałeś stosuję w zapytaniu 1 (liście fotek 1) W momencie gdy kliknę w jakiekolwiek zdjęcie to przechodzę na następną podstronę - na której są te strzałki właśnie. Chciałbym mieć identyczną kolejność zarówno w podstronie ze zdjęciem jak i na liście. Zapytanie które podałeś jest okey - ale w momencie gdy mam zdjęcia z opisem "wakacje 2015" (np 5 fotek) - to po wejściu w zdjęcie strzałki "głupieją" (np. jeśli wejdę w 2 zdjęcie z 5 - to nie ma opcji "poprzednia fotka"). Wydaje mi się właśnie że problemem są te identyczne nazwy fotek... Da się to jakoś rozwiązać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:20 |