![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przykładowy kodzik:
I teraz w dokumencie php chcąc tą funckję wywołać to muszę przykładowo pisz(); Pytanie czy da się zrobić tak żeby funkcja była wywołana wtedy gdy jest umieszczona w kodzie bez tego wywoływania (np pisz();)czy za każdym razem trzeba to zrobić? Ten post edytował Fred1485 16.03.2015, 16:23:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tez muszę ją wywołać ręcznie? Nie mogę w funkcji zaznaczyc zeby sie wywołała? Wiem że to trochę dziwne co mówię
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale tez muszę ją wywołać ręcznie? Nie mogę w funkcji zaznaczyc zeby sie wywołała? Wiem że to trochę dziwne co mówię Nie można wywołać funkcji bez jej wywołania. A jeżeli wywołanie funkcji umiejścisz w jej ciele to powstanie nieskończona pęta. To co piszesz świadczy o błędnym sposobie podejścia do konstruowania skryptów. Jest to niezgodne z zasadami sztuki mówiącymi chociażby o wielokrotnym wykorzystaniu tego samego kodu. Deklaracji funcji i innego kodu nie umieszczaj w miejscu jej wywołania ale w bibiotekach. Inaczej powstaje chaos. No mogę mogę ale tak mnie to zastanawiało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) troszkę patrzylem w kody cms i tak nie zauważyłem jak wywołują ale deklarują musze to dokladniej przeanalizować (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) dzięki Być może używają wywołań funkcji w sposób nieliteralny nie np. "pisz()" tylko np. $functionPisz() ale na pewno ten cms nie działa to w taki sposób że deklaracja fukcji wywołuje ją w miejscu jej deklaracji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:02 |