![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dodaję temat w tym dziale, ponieważ w dziale z frameworkami, komunikat o tagach nie pozwolił mi na zamieszczenie tematu pomimo iż je dodałem. Jestem początkujący w temacie frameworków i chciałbym spytać jak należy umieścić projekt na serwerze np. hekko Obecnie stronę główną odpalam z adresu na lokalnym serwerze http://localhost/symfony/web/app_dev.php/homepage/ i wszystko działa. Znalazłem kilka podobnych tematów ale niestety wiele nie zrozumiałem ... chodzi mi o to jakie katalogi projektu powinienem wrzucić na serwer, jakich konfiguracji dokonać, oraz jaką ścieżkę podpiąć do domeny. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mariner
Czyli odnosząc się do poniższego adresu który przytoczyłem, podpinam po prostu domenę do katalogu web i tyle? Dodatkow chciałbym spytać ... teraz peojekt jest robiony w środowisku deweloperskim. Co muszę zrobić oraz jak aby odpalić go w środowisku produkcyjnym? Jak rozumiem docelowym na hekko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mariner Czyli odnosząc się do poniższego adresu który przytoczyłem, podpinam po prostu domenę do katalogu web i tyle? Zgadza się. Domena powinna wskazywac na katalog web. Dodatkowo sprawdź czy plik .htacess znajdujący się w katalogu web wskazuje jako plik główny na app.php ( wpis: DirectoryIndex app.php). Poprzednio zapomniałem Ci napisać, że na produkcję nie przenosisz pliku app_dev.php znajdującego się w katalogu web ponieważ plik app_dev.php odpowiada za uruchamianie projektu w środowisu developerskim. Dodatkow chciałbym spytać ... teraz peojekt jest robiony w środowisku deweloperskim. Co muszę zrobić oraz jak aby odpalić go w środowisku produkcyjnym? Jak rozumiem docelowym na hekko. Środowisko developerskie wybierasz uruchamiając projekt poprzed plik app_dev.php, środowisko produkcyjne wybierasz uruchamiając projekt poprzez app.php lub wpisując w pasek adresu przeglądarki samą domenę. Plik app.php uruchamiany jest wtedy domyślnie. Dlatego min. tylko to app.php powinien się znaleźć na środowisku produkcyjnym. Zwracam Ci uwagę abyś - o ile to możliwe - dał sobie spokój z ftp i korzystał z rsync, phing, ssh do synchronizacji plików między komputerami. Na dłuższy dystans korzystając tylko z ftp daleko nie zajedziesz a każda synchronizacja to będzie wyzwanie zawsze obarczone ryzykiem błędów. Dodatkowo. Piszesz że lokalnie projekt odpalasz wpisując adres "http://localhost/symfony/web/app_dev.php/homepage/". Zdaje się że powinieneś skonfigurować sobie wirtualne hosty do odpalania swoich lokalnych projektów tak aby Twój projekt odpalało się lokalnie wpisując w przeglądarkę np. myprojekt.my. Inaczej czekają cię min. problemy ze ścieżkami do zasobów, obrazów, css itp. Napisz na jakim systemie działasz to postaram Ci sie pomóc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 17:10 |