![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JA już nie wiem , czy ja po Chińsku piszę , czy ten problem jest nie do wykonania (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
Nic innego nie robię jak próbuje wytłumaczyć co chcę wykonać... Baaa nawet pokazuje kod i schemat bazy mySQL. Dobra inaczej może wytłumaczę, bo z tymi klasami to chyba jest dobry sposób. tabela test w niej pola: -nazwa (varchar) -klasa1 (int) -klasa2 (int) -klasa3 (int) -klasa4 (int) -klasa5 (int) -klasa6 (int) -dostep (varchar) zrzut tabeli test: - kowalski, 1,0,1,0,1,1,nauczyciel - nowak, 0,1,1,0,1,0,uczen - słowik, 1,0,0,1,1,0,uczen - ktosiek, 1,1,0,0,1,0,uczen tabela zadania: -nazwa, -klasa zrzut tabeli zadania: -praca domowa, klasa1 -czytanie lektury,klasa3 tworzymy zapytanie do bazy $sql ... `test` tworzymy warunek if($row['dostep']=='nauczyciel') a w nim kolejne zapytanie do tabeli zadania $zapytanie do tabeli `zadania` tu chcę stworzyć warunek żeby wyświetliło mi tylko te zadania które wybiorę z listy select lub ich nie wybiorę ale należące do klasy do której jest przyporządkowany nauczyciel. Czyli nauczyciel ma wartość "1" dla klasy1, klasa3, klasa5, oraz klasa6. Czyli może zobaczyć wynik z tabeli zadania "praca domowa" oraz "czytanie lektury". Jak tego nie zrozumiesz to się poddaje.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:42 |