![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dodaję temat w tym dziale, ponieważ w dziale z frameworkami, komunikat o tagach nie pozwolił mi na zamieszczenie tematu pomimo iż je dodałem. Jestem początkujący w temacie frameworków i chciałbym spytać jak należy umieścić projekt na serwerze np. hekko Obecnie stronę główną odpalam z adresu na lokalnym serwerze http://localhost/symfony/web/app_dev.php/homepage/ i wszystko działa. Znalazłem kilka podobnych tematów ale niestety wiele nie zrozumiałem ... chodzi mi o to jakie katalogi projektu powinienem wrzucić na serwer, jakich konfiguracji dokonać, oraz jaką ścieżkę podpiąć do domeny. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jako początkujący zrobiłem tak, zę postawiłem virual hosta, zaisntalowałem ubuntu 14.
Do tego pełna konfiguracja serwera LAMP, vsftpd i openssh. Następnie zainstalowałem tam projekt symfony. Używam IDE NetBeans i skonfigurowałem go tak, aby móc się łączyć z serwerem virutalnym. Męczyłem się z tym z 2-3dni, ale dużo się nauczyłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (Nie zniechęcaj się, bo dopiero za 4 razem dobrze virtualna maszynę skonfigurowałem) @UPDATE Te umiejętności pozwolą Ci na skonfigurowanie płatnego VPS'a (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował TajnyCzek 14.03.2015, 04:20:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:47 |