Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Framework - Dyskusja
M4ver

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Przeglądając różne ogłoszenia, różne grupy (nawet facebooku) często jedzie się po innych frameworkach niż Symfony. Czym jest to spowodowane? Przecież jest masa różnych może nawet lepszych frameworków. Symfonowcy cisną wszystko, szczegółnie Laravel, Yii itd. np. o posiadanie active record's, facady w Laravel. Czy według Was Symfony jest "aż" tak dobre? Sorry za offtop ale chcialbym poznać opinię różnych ludzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Forti

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Symfony jest hard na starcie. Dla mnie przez pierwszy miesiąc formularze to jakaś patologia była... kontener usług - zamiast pisać:

1. $class = new Class();
  2. $smth = $class->doSomething();

pisze się:

1. $smth = $this->get('class');

czyli taki "wrapper". Dopiero po miesiącu widziałem większe zalety. Tak samo jest z każdym innym frameworkiem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) każdy ma swoje zalety i wady oraz głupsze bądź lepsze rozwiązania.

Symfony jednak ma coś, czego inne nie mają. BARDZO wielką społeczność - masa dobrych bundle, które ułatwiają prace, ale są i wady - pewnie że tak (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W symfony daj mi front a w dwa - trzy dni postawie ci do tego prosty cms czy coś. I to jest właśnie zaleta tego. Kilka rzeczy jest ciężkich na początku, ale teraz ja już nie wyobrażam sobie pracy z innym systemem formularzy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Taki prosty przykład:

w widoku daje:

1. {{ form(form) }}

a całą reszte w np. FormType.php w postaci kilku prostych linijek. Easy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 20:04