![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dziwny problem, otóż zmienna, którą wrzuciłem w array ma inną wartość w zapytaniu do bazy niż w wywołaniu w skrypcie.
Chcę mieć w bazię tą samą wartość co później w echo ale jest dodawana inna. Jest dodawany tekst 'brak listy', który jest komunikatem na brak listy ludzi do losowani. Czemu tak się dzieje skoro później Array działa i dobrze wyświetla wartość? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat PS. @nospor nie jest poprawnie bo 'code' nie jest stałą A to że działa to inna bajka. O rety... zebym ja jeszcze Tobie musiał takie podstawy tlumaczyc to mnie poprostu przy piątku dobija do grobu...Zajrzyj sobie do manualu, do dzialu teksty i sie doucz, ze jak wstawiasz $zm[costam] w tekscie, to jest to jak najbardziej poprawne. Wowczas costam nie jest traktowane jako stala, tylko normalnie jako indeks. No ale to trzeba byc obytym z podstawami (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) edit: nie w dziale teksty, a w dziale tablice: http://php.net/manual/en/language.types.array.php Cytat // Notice: Use of undefined constant fruit - assumed 'fruit' in...
print $arr[fruit]; // apple . . . // The following is okay, as it's inside a string. Constants are not looked for // within strings, so no E_NOTICE occurs here print "Hello $arr[fruit]"; // Hello apple |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:52 |