![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam kilka projektów napisanych w codeigniterze, phalconie i czystym php-ie wszystkie działają na apache oraz ubuntu server. Chciałbym przeprowadzić kilka testów wydajności, jak obciążaja serwer ile trwa wykonanie pojedyńczego zapytania itp. przy okazji przetestowałbym jak opcache wbudowane w php sobie radzi z porawną wydajniści. Nigdy tego nie robiłem i tu pojawia się pytanie jakie narzędzia do polecacie ? jak się za to zabrać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W codeigniterze masz specjalną klase benchmarking LINK.
W czystym pehapie masz microtime link stwórz sobię 2 funkcje. W jeden twórz np. zmienną start i przypisz wartość zwracaną przez microtime(). W 2 np. zmienną stop i do niej przypisz wartość microtime() następnie I będziesz miał podany czas wykonywania konkretnych elementów. W phalconie nie wiem czy jest jakas klasa do tego. Musisz popatrzeć w manualu. Jeśli nie to zrób tak samo jak w przypadku czystego pehapa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:26 |