![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z checkboxem w formularzu, który domyślnie jest zaznaczony i nie zwraca prawidłowo wartości i błędu. Docelowo chcę mieć następującą sytuację: Jeśli pole checkbox zostanie odznaczone, to wyświetli się komunikat z błędem i nie pozwoli wysłać formularza (nie chcę korzystać z opcji blokowanie buttonu submit), jeśli pozostanie nie ruszone, to wyśle wartość np. value. W html-u wygląda to następująco: , a w php:
Zna ktoś może rozwiązanie tego problemu? PS. W internecie przeczytałem już sporo na ten temat, ale rozwiązania dla mojego przypadku nie znalazłem (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zapewniam Cię, że działa. Skleiłem kod w całość:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewniam Cię, że działa. Skleiłem kod w całość:
Nie wiem czemu, ale dalej nie działa. Może to wina czegoś innego:
Zależy mi na powiadamianiu użytkownika, gdy odznaczy pole akceptacji, w przeciwnym razie formularz nie zostanie wysłany. I tu jeszcze js Kod jQuery(function($){ $('.pi-contact-form').submit(function(){ var $form = $(this), $error = $form.find('.pi-error-container'), action = $form.attr('action'); $error.slideUp(750, function() { $error.hide(); $warunki = $form.find('.form-control-warunki'), $.post(action, { warunki: $warunki.val(), }, function(data){ $error.html(data); $error.slideDown('slow'); if (data.match('success') != null) { $warunki.val(''); } } ); }); return false; }); //endregion }); PS. Zamieszczam kody w odniesieniu tylko do pola "warunki". Ten post edytował senior.pol 27.02.2015, 15:57:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 13:04 |