![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio coraz częściej spotykam się z terminem sieci neuronowych. Zagłębiając się w temacie okazało się, że nad nimi pracuje się już od kilkudziesięciu lat. Temat okazał się dla mnie ciekawy - jednak gorzej z praktyką (napisanie czegokolwiek wymaga dużej wiedzy). Ktoś z Was miał styczność z sieciami neuronowymi? Może posiadacie jakieś ciekawe materiały na ten temat? Czy warto w to brnąć? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że korzystać. Wielu ludzi pracuje nad ich rozwojem i posiadają wiedzę którą musiałbym nabywać przez lata żeby cokolwiek włożyć od siebie (a nawet nie wiadomo czy cokolwiek by się udało włożyć).
Z drugiej strony chciałbym poznać przynajmniej podstawy działania takich sieci. Znalazłem materiały które są już nieco stare (lata '90) ale po polsku. Nowszych jak na razie się nie doszukałem. Odpaliłem prostą sieć w PHP która uczy się f XOR`a (git) - i jakoś działa. Gorzej jak chce ją nauczyć czegoś innego (brak wiedzy teoretycznej) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pytanie dotyczy również waszego doświadczenia odnośnie tych sieci. Jak wrażenia? Co sprawia trudność? Jak z wydajnością? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 17:27 |