![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas wysłania danych poprzez forma w celu uzyskania dalszych informacji w kolejnych polach, wysyła mi wszystko generując plik, a tego nie chcę. W jaki sposób rozwiązać to inaczej?
zastanawiałem się nad użyciem do tego java-scrip, może Ajax - ale nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosiłem, żebyś podał przyczynę przekroczenia zasobów serwera, bez tego ciężko będzie Ci pomóc. Czy wina leży po stronie zapytania, czy też kodu? Musisz to wiedzieć, zanim przystąpisz do optymalizacji. Podaj jakieś konkretne dane. Zazwyczaj skrypt wysypuje się, bo serwer musi trzymać zbyt wiele danych w pamięci, na o prostą receptą jest podzielenie dużej tablicy na mniejszą, tak jak wskazałem Ci kilka postów wyżej i tak jak próbujesz to zrobić z podziałem na x stron. Jeśli generuję PDF który ma mniej niż 12 stron to jest wszystko ok, ale jeśli ma więcej to wywala błąd HTTP 500, kontaktowałem się z hostingodawcą, sprawdzili co się dzieje i otrzymałem odpowiedź jednoznaczną, przekraczam zadane parametry serwera. Reasumując: Aby zmniejszyć ilość wykorzystywanej pamięci wystarczy jak podzielę całość zapytania na kilka części stosując parametr LIMIT? Później sklejam wszystkie powstałe strony do jednego PDF? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli generuję PDF który ma mniej niż 12 stron to jest wszystko ok, ale jeśli ma więcej to wywala błąd HTTP 500, kontaktowałem się z hostingodawcą, sprawdzili co się dzieje i otrzymałem odpowiedź jednoznaczną, przekraczam zadane parametry serwera. Reasumując: Aby zmniejszyć ilość wykorzystywanej pamięci wystarczy jak podzielę całość zapytania na kilka części stosując parametr LIMIT? Później sklejam wszystkie powstałe strony do jednego PDF? Tak, powinno pomóc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:09 |