![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc.
w php generuje tabele z wierszami. jedna z kolumn jest link do obrazka, jak sie kliknie to sie obrazek wyswitla, .... ale chcialbym gdy uzytkownik kliknie na jakims wierszu (ktorejkolwiek kolumnie) by pojawial sie obrazek z danego wiersza. znalazlem taki kawalek kodu ktory mam nadzieje ze jest pomocny, choc go do konca nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) 1. uzywam klasy hidden, ktora : .hidden{ display: none; } 2. przy tworzniu tablicy uzywam tego hidden by nie pokazac linku echo '<td style="width:240px"> <a href="sigfiles/'.$myimg.'" class="hidden">PIC LINK</a></td>'; choc w sumie to chyba lepiej uzyc tej klasy w tagu TD, by wcale kolumny z linkiem nie pokazywac. teraz pokazuje sie pusta kolumna. 3. i teraz jest taki kod: $('table').on('click', 'tr', function(){ var a = $(this).find('.hidden'); a.trigger('click'); ktory z tego co rozumiem przechwytuje event klikniecia w wiersz tabeli, szuka co jest klasy hidden (czyli ten moj img), i trigeruje click, czyli jesli dobrze rozumiem, to powinno dzialac tak samo jakbym kliknal samemu w ten ukryty link. niestety na ta chwile nie dziala (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ...i nie wiem czy wogole tedy droga dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest ten kod tez poza petla, ale zupelnie nic nie zmienia czy aktywny czy zakomentowany. I to jest wlasnie ta czesc ktorej nie rozumiem. Jesli nie bedzie tej linijki dodanej tak jak w poprzednim kodzie (wewnatrz petli) to nie dziala klikanie na prettyPhoto (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
a ze moj kod jest w php ktory tworzy tabele, to nie wiem nawet jak ten warunek dodac. Dodanie go raz po $(document).ready ... tez nic nie zmienia, czyli mi nie dziala. maskara jakas, 2 dni na tym siedze i nie dziala ani moja wersja, ani nie potrafie ogarnac czemu to co wkleilem dziala. a moze inaczej: tworzony html wyswietlany jest na stronie poprzez: $('#results').append(html); a co wlasciwie robi linijka : $("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({social_tools: false}); bo ona nie jest dodawana do html na strone. a to ona odpowiedzialna jest za to ze dana linijka bedzie klikalna lub nie (tak jak pisalem wczesniej poza petla taka linijka nic juz jakos nie zmienia).
Ten post edytował robert1974 22.02.2015, 22:35:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:59 |