Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> wyswietl obrazek po kliknieciu wiersza
robert1974

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

czesc.

w php generuje tabele z wierszami. jedna z kolumn jest link do obrazka, jak sie kliknie to sie obrazek wyswitla, .... ale
chcialbym gdy uzytkownik kliknie na jakims wierszu (ktorejkolwiek kolumnie) by pojawial sie obrazek z danego wiersza.

znalazlem taki kawalek kodu ktory mam nadzieje ze jest pomocny, choc go do konca nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

1. uzywam klasy hidden, ktora :
.hidden{
display: none;
}

2. przy tworzniu tablicy uzywam tego hidden by nie pokazac linku
echo '<td style="width:240px"> <a href="sigfiles/'.$myimg.'" class="hidden">PIC LINK</a></td>';

choc w sumie to chyba lepiej uzyc tej klasy w tagu TD, by wcale kolumny z linkiem nie pokazywac. teraz pokazuje sie pusta kolumna.

3. i teraz jest taki kod:

$('table').on('click', 'tr', function(){
var a = $(this).find('.hidden');
a.trigger('click');

ktory z tego co rozumiem przechwytuje event klikniecia w wiersz tabeli, szuka co jest klasy hidden (czyli ten moj img), i trigeruje click, czyli jesli dobrze rozumiem, to powinno dzialac tak samo jakbym kliknal samemu w ten ukryty link. niestety na ta chwile nie dziala (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ...i nie wiem czy wogole tedy droga

dzieki.

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
robert1974

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

jest ten kod tez poza petla, ale zupelnie nic nie zmienia czy aktywny czy zakomentowany. I to jest wlasnie ta czesc ktorej nie rozumiem. Jesli nie bedzie tej linijki dodanej tak jak w poprzednim kodzie (wewnatrz petli) to nie dziala klikanie na prettyPhoto (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

1. $(document).ready(function(){
  2.  
  3.  
  4. $("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({social_tools: false});
  5. drawResults();
  6. ....
  7.  

a ze moj kod jest w php ktory tworzy tabele, to nie wiem nawet jak ten warunek dodac. Dodanie go raz po $(document).ready ... tez nic nie zmienia, czyli mi nie dziala.

maskara jakas, 2 dni na tym siedze i nie dziala ani moja wersja, ani nie potrafie ogarnac czemu to co wkleilem dziala.

a moze inaczej: tworzony html wyswietlany jest na stronie poprzez: $('#results').append(html);
a co wlasciwie robi linijka : $("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({social_tools: false});
bo ona nie jest dodawana do html na strone.
a to ona odpowiedzialna jest za to ze dana linijka bedzie klikalna lub nie (tak jak pisalem wczesniej poza petla taka linijka nic juz jakos nie zmienia).

1. var html = '<tr class="result" '+style+'><td class="instrument">'+v.instrument+' '+v.id+'</td><td class="tf">'+v.tf+'</td><td class="signame">'+v.signal_name+'</td><td class="sigdir">'+arrow+'</td><td class="sigbarno">'+v.signal_barno+'</td><td class="updatedtime">'+convertDate(v.last_updated_time)+'</td><td class="exptime">'+convertDate(v.exp_time)+'</td><td>'+convertDate(v.last_updated_time)+'<a href="sigfiles/'+v.img+'" class="hidden" rel="prettyPhoto">xxx</a></td></tr>';
  2. $('#results').append(html);
  3. document.title
  4. $("a[rel^='prettyPhoto']").prettyPhoto({social_tools: false});

Ten post edytował robert1974 22.02.2015, 22:35:21
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:59