![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc.
w php generuje tabele z wierszami. jedna z kolumn jest link do obrazka, jak sie kliknie to sie obrazek wyswitla, .... ale chcialbym gdy uzytkownik kliknie na jakims wierszu (ktorejkolwiek kolumnie) by pojawial sie obrazek z danego wiersza. znalazlem taki kawalek kodu ktory mam nadzieje ze jest pomocny, choc go do konca nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) 1. uzywam klasy hidden, ktora : .hidden{ display: none; } 2. przy tworzniu tablicy uzywam tego hidden by nie pokazac linku echo '<td style="width:240px"> <a href="sigfiles/'.$myimg.'" class="hidden">PIC LINK</a></td>'; choc w sumie to chyba lepiej uzyc tej klasy w tagu TD, by wcale kolumny z linkiem nie pokazywac. teraz pokazuje sie pusta kolumna. 3. i teraz jest taki kod: $('table').on('click', 'tr', function(){ var a = $(this).find('.hidden'); a.trigger('click'); ktory z tego co rozumiem przechwytuje event klikniecia w wiersz tabeli, szuka co jest klasy hidden (czyli ten moj img), i trigeruje click, czyli jesli dobrze rozumiem, to powinno dzialac tak samo jakbym kliknal samemu w ten ukryty link. niestety na ta chwile nie dziala (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ...i nie wiem czy wogole tedy droga dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moja wina, sposob jak to opisuje jest pewnie daleki od poprawnego (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
zaraz przygotuje opis co mam a co chcialbym osiagnac. juz tlumacze jak to chcialbym zrobic, i mam nawet dzialajacy kod, ale pisany przez kogos i nie wszystko zrozumiem, a lubie dokladnie rozumiec swoj kod, stad pisze od poczatku po swojemu, no i wersje troche rozbudowana. 1. mam wyswietlone wiersze tabeli, kilka kolumn, ostatnia kolumna (z linkiem do obrazka przypisanego danemu wierszowi) jest na ta chwile slaba, bo jest pusta, gdyz na niej zastosowalem klase hidden. To jest do poprawki. Czy moge np. Jakos dobrac sie do linku do obrazka, inczej niz: var a = $(this).find('.hidden'); do czego daze w tym kroku: 2. po kliknieciu w wiersz na ta chwile (po zaaplikowaniu kodu Johny_s) otwiera obrazek,ale wychodzi z glownej strony. Chce to zmienic by pozostawal na stronie i otwieral obrazek przy pomoc PrettyPhoto. Zaraz z tym powalcze. 3. Ale teraz, ....jak mam wierszy 100, to nie chce po kolei klikac wiesza, otwierac kazde zdjecie, zamyksac i przechodzic do kolejnego wiersza. Chce ( i w tym kodzie co mam tez tak to jest zrobione, tylko nie ogarniam jak (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ) przejechac powoli myszka po wierszach i by obrazeki (w wersji pomniejszonej) sie od razu pojawialy i znikaly. ad1. rozwiazalem, dodalem link z obrazkiem z classa hidden do innej kolumny juz czyms wypelnionej. ...ale jak zrobic by a[0].click(); otwieralo obrazek w prettyPhoto (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) czy jest jakis sposob by zdebugowac czemu sie obrazek nie otwiera przy uzyciu tej biblioteki prettyPhoto? skonczyly mi sie pomysly (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 08:21 |