![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas wysłania danych poprzez forma w celu uzyskania dalszych informacji w kolejnych polach, wysyła mi wszystko generując plik, a tego nie chcę. W jaki sposób rozwiązać to inaczej?
zastanawiałem się nad użyciem do tego java-scrip, może Ajax - ale nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 517 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to nie jest kompletny kod, wysyłane dane przechwytuję wcześniej, więc tak:
mam formularz w którym sa checkboxy, które można zaznaczyć lub nie - form jeszcze się nie wysyła poniżej mam dwa select (od strony do strony) - to właśnie w tym miejscu w pierwszym selekcie wywołuję zdarzenie:onchange="this.form.submit()" w wyniku którego w odpowiedni sposób wypełnia mi się drugi selekt (chodzi o to aby user nie chciał wydrukować np. od str 7 do str. 2, ani też nie mógł wydrukować więcej niż 10 stron) po wywołaniu onchange wysyła mi się wszystko generując plik pdf, a to chciałbym aby wykonywało się wyłącznie po kliknięciu w button Generuj PDF |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:16 |