Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> jak sie uczyc javascriptu?
robert1974

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

czesc,
czy moglibyscie mi podpowiedziec jak najlepiej nauczyc sie (od zera) javascriptu i jego mozliwosci?

czy jakas polecana strona z przykladami? mysle o: http://www.w3schools.com/js/

czy to dobry pomysl bym zaczal od prob z biblioteka bootstrap, czy moze jest cos lepszego?

Dziekuje za pomoc.

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
robert1974

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

dzieki za odp, kurcze, widac moje zacofanie jesli chodzi o technologie www (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

algorytmy danych, petle, i takie tam do kapuje

ostatnio (dzieki kolegom na tym forum) ogarnalem troche php, html, css, mysql i ajax. tylko ze teraz chcialem popracowac i poduczyc sie troche jak zrobic rzeczy ktore uzytkownik widzi i klika.

moje wyobrazenie co do java scriptu bylo takie, ze dzieki temu moge zrobic proste/fajne Menu, i np. wykorzystac troche istniejacych gadzetow javascriptowych dostepnych na www lub np. w takich bibliotekach jak bootstrap.

tylko ze teraz jest tyle roznych technologii i mozliwosci ze jak sie jest poczatkujacym w dziedzinie to ciezko dobrac odpowiednia.

przykladowo co chce zrobic:
1. chce by uzytkownik mogl wkleic (copy/paste) do okienka na stronie zawartosc pliku txt, cos jak:
1,abc,2,3,4
2,def,2,4,6
3,ghi,2,2,4

i by strona wyswietlila to w tabelce edytowalnej (cos jak Excel) z podzialem na kolumny, by uzytkownik mogl wyedytowac, zminiajac np. stringi na inne wartosci i znow skopiowac i paste do oryginalnego pliku textowego.

2. przeczytac dane z bazy i wyrysowac na stronie prostokat, trojkat czy kwadrat na podstawie wczytanych danych

3. menu pionowe by umiescic na stronie

4. generator html na podstawie wyboru uzytkownika roznych guzikow i wartosci , cos jak tutaj: http://pdfobject.com/generator.php

... no i myslalem, ze javascript bedzie do tego OK (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:03