![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2014 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest możliwość tak ustawić wartość default aby była ona równa innej komórce tego samego wiersza(id)? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2014 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm to nie dobrze.
Może w takim razie ktoś coś poradzi.. Robie sobie prosty system komentarzy dwu poziomowych (możliwość odpowiedzi na jakiś komentarz). Zrobiłem sobie taką tabele --------------------------------------------------------------------------------- | id | profil_id | author_id | author_name | re_id | msg | added | --------------------------------------------------------------------------------- | int | int | id | varchar | int | text | timestamp | I miało to działać tak ze jak komentarz jest dodany bezpośrednio do profilu to re_id = jego id a jak jest odpowiedzią do jakiegoś komentarza to re_id było id komentarza do którego odnosi się odpowiedź. I żeby się to ładnie wyświetlało (posortowane po dacie i odpowiedzi pod komentarzami do których są dodane) chciałem użyć sql SELECT * FROM profile_coment WHERE profil_id=:id ORDER BY re_id ASC, added ASC' I teraz mam problem bo ni jak nie wiem jak to ładnie posortować żeby było cacy ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:58 |