![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sobote zacząłem pisać własny bbcode dla symfony. Projekt będzie na licencji MIT.
Cechy gotowe: - bold - italic - underline - color Cechy przewidywane: - url - youtube (video) - img (z możliwością ustawiania wymiarów, miniaturki itp.) - code (coś podobnego jak jest tutaj, js, php, html/css z odpowiednim kolorowaniem - na razie to tylko pomysł, nie wiem czy go wprowadze) Pomysły: 1. może coś do obsługi bootstrap (możliwość wyłączenia/włączenia w app/config/config.yml), typu: - [modal=...]coś tam[/modal] i otwieranie jakiegoś standardowego modalu - assety mogą instalować się nie zależnie od projektu, tak jak z innymi bundlami dostępnymi w necie - kilka innych mniejszych "ideas" W kodzie nie jestem pros. Programuje od kwiernia (?) zeszłego roku, od ponad 3 miesięcy na etacie w symfony. Gdy pisałem własne forum to miałem problem właśnie z bbcode. W końcu wykorzystałem i przerobiłem parser Wookie'go z forum.php.pl. Link do github: https://github.com/Fortidude/bbcode/tree/feature/basic Jakieś sugestie / pomysły? Całość docelowo będzie jako standard dla mojego forum. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat - A po co konstruktor w TagInterface ? w późniejszym etapie będę przekazywać tam odpowiednie ustawienia z app/config/config.yml symfony. Na razie ustawiam je na sztywno, "aby działało". Będzie można nadpisać widoki, np. zamiast '<a href="', dać '<a class="..." href="'. Cytat - No i TagB co to za nazwa TagBold albo lepiej BoldTag To całkowicie jest to przerobienia. i fakt, taka nazwa klasy była by czytelniejsza. Cytat - ustawiasz zmienna private $parsed = false (boolean) ale potem zmieniasz ja na stringa przypisujac zmieniony tag Faktycznie może być to bezsensu. Taki nawyk mam, że jak tworze zmienna / stałą to ustawiam null lub false. Null lepiej by pasowało może. Jest troche błędów logicznych i projektowych, ale po to robie to, aby się cały czas rozwijać. Dzięki za spostrzeżenia. Po sporym refactoringu (już mam znacznik url itp.) zrobie testy wydajnościowe. Cytat fajnie ze testy napisales ale brakuje im troche testy są źle ułożone. Najpierw pisałem je, potem kod, jednak i tak troche źle do tego się zabrałem. Za dużo testów, za mało przypadków - powtarzają się zupełnie bezsensu moim zdaniem. Dzięki za opinie ![]() Troche czasu tu nie pisałem ![]() https://github.com/Fortidude/bbcode/tree/de...le/BbcodeBundle Obecnie pracuję nad youtube. Ten post edytował Forti 11.02.2015, 10:50:24 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:20 |