![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zapraszam do testowania projektu mojego autorstwa, PHP Desktop osadza web-serwer PHP oraz silnik przeglądarki Internet Explorer dzięki którym zapewnia środowisko do uruchamiania skryptów PHP jako natywnej aplikacji EXE. Możemy w łatwy sposób tworzyć desktopowe aplikacje przy użyciu technologii webowych, które już znamy czyli PHP + HTML5 + jQuery. Strona projektu: http://code.google.com/p/phpdesktop/ Zgrywamy plik zip "Windows, 32-bit: phpdesktop-msie_v2.zip (5.1 MB)" i rozpakowujemy, wszystko działa out of the box, możemy podmienić skrypty na nasze własne poprzez skopiowanie ich do katalogu www/. Jest to dopiero drugie wydanie, więc w razie problemów proszę o wyrozumiałość. Planuję niedługo dodać nowy silnik Google Chrome przy użyciu frameworka Chromium Embedded Framework: http://code.google.com/p/chromiumembedded/ Czarek. Ten post edytował cagrET 13.01.2013, 18:07:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szukam własnie podobnego rozwiązania i widzę ze od powstania wątku minęło już 2 lata i zastanawiam się co się w tym temacie zmieniło.
testowałem dzisiaj wspominany phpdesktop i wygląda obiecująco, aczkolwiek chyba nie jest już nie rozwijany. Potrzebuje zrobić prosta aplikacje na Windowsa (od XP w górę) która połączy się z restowym API mojej główniej aplikacji webowej i będzie się z nią synchronizowała, a jak nie będzie neta to ma działać w trybie offline i trzymać dane w lokalnej bazie. Nie będzie po stronie klienta żadnych krytycznych danych. Najważniejszą sprawą jest to abym mógł ją tak napisać aby nie wymagała instalacji żadnych dodatkowych rzeczy, gdyż docelowi użytkownicy nie potrafią nawet powiedzieć jakiej wersji Windowsa używają (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czy możecie coś ciekawego polecić, najlepiej związanego z php, a jak nie to może być nawet JavaScript. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 19:11 |