Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] ocena strony + treści świat-pingwina.pl
prayy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Prosiłbym o ocenę mojej strony Świat-Pingwina.pl. Strona jest poświęcona głównie tematyce systemów z rodziny Linux. Jako, że nie wprowadzałem większych zmian w styl jak i skrypt, stąd prosiłbym o ocenę wartości merytorycznej artykułów, które na niej zamieszczam. Chodzi mi o to w jaki sposób są one pisane, czy można z nich wyciągnąć jakieś wnioski, czegoś się nauczyć lub dowiedzieć? Właśnie głównie zależy mi na tym, aby z moich artykułów można było wyciągnąć jak najwięcej informacji i żeby czytanie ich było przyjemne, bo w końcu to jest najważniejsze.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Tuminure

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
chodziło mi o oprogramowanie chociażby od Adobe, za które płacimy nawet kilka tysięcy
1. Najbardziej znaną darmową alternatywą do Adobe Photoshopa jest kulawy Gimp (Windowsie/Mac/Linux).
2. Alternatywą do Adobe Illustratora (Windows/Mac) jest równie świetny Corel Draw (Windows), jest jeszcze alternatywa w postaci kulawego Inkscape (Windows/Mac/Linux)
Na podstawie tych dwóch programów z pakietu Adobe, śmiem twierdzić, że nie da się znaleźć darmowych odpowiedników na żadnym z systemów operacyjnych. Da się za to znaleźć darmowy odpowiednik o (w miarę...) zbliżonej użyteczności i funkcjonalności, który jest wydany zarówno na Windowsa, jak i na Maca oraz Linuksa.

Cytat
To będzie odwieczna walka Linux vs Windows
Twierdzenie, że jest jakakolwiek walka to moim zdaniem głupota. Każdy z systemów ma swoje wady i zalety, dzięki czemu świadomy użytkownik wybierze to, co pasuje do niego najbardziej. Nieświadomy użytkownik zaś zaakceptuje to, co dostał (od sklepu/od znajomego informatyka). Jeżeli kogoś trzeba przekonywać takimi frazesami, to prawdopodobnie nie jest na tyle ogarnięty, żeby samodzielnie przeprowadzić instalację systemu... mimo, że polega ona na klikaniu cały czas "Dalej".
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.10.2025 - 03:15