![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiam
Chce przetestowac baze danych, klient testowy wypenia formularz przesyla go i dane sa zapisywane do bazy sprawdzane jest przekierowanie. Jak moge przywrocic pierwotny stan bazy danych sprzed testow, nie bardzo ogarniam testy prosze o jakis kierunek poszukiwan, podpowiedz lub cokolwiek Ten post edytował drezer 26.01.2015, 22:38:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta, literówka, mocki a nie mockery (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ja jestem zdania, że triggery w bazie są po prostu nie potrzebną abstrakcją. Tak mnie zreszą nauczono. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja jestem zdania, że triggery w bazie są po prostu nie potrzebną abstrakcją. Tak mnie zreszą nauczono. Podaj proszę jakiś konkretny powód takiej tezy. Czy uczono Cię również, że to samo tyczy kluczy obcych? Osobiście jestem zupełnie innego zdania - im więcej triggerów tym lepiej. Po co aplikacja ma robić coś, co może zrobić baza danych? Jestem ciekaw jak ugryzłbyś taki temat bez triggerów: dodając lub aktualizując wartość pola liczbowego w tabeli A zaktualizuj średnią ze wszystkich wartości zapisując ją do tabeli B. W PHP osobne zapytanie? Fajnie, a teraz wprowadź liczbę do tabeli A z poziomu konsoli czy phpMyAdmina. Spójność danych leży i kwiczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 08:45 |