Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Brak odpowiedzi od firmy po rozmowie
ohm

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak się zastanawiam od dłuższego czasu nad pewną kwestią.
Byłem już na kilkudziesięciu rozmowach kwalifikacyjnych i w 80-90% kończy się to zazwyczaj "odezwiemy się do Pana w ciągu tygodnia/dwóch" po czym jest brak odpowiedzi, mimo np dobrej rozmowy (wg mnie). Staram się wstrzymywać przez te dwa tygodnie wszelkie inne ustalenia żeby nie zostawiać ludzi na lodzie, a sam zostaję zostawiony na lodzie. Czy to faktycznie taki wyczyn dla ludzi z tej "drugiej" strony aby poinformować jakimkolwiek mailem że niestety zatrudnili kogoś innego czy po prostu nie są zainteresowani podjęciem współpracy? (nie mówię tu już nawet o takich rzeczach jak popełnione błędy na rozmowie jak to się ma "za granicą")
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Pyton_000

-----

Staary, czy ty myślisz że to takie proste wysłać mejla do kilku/nastu/dziesięciu ludzi że ich nie chcą?

Olej to, to Ty masz możliwość wybierania. Jak sami zadzwonią to mówisz "Sorry nieodzywaliście się 2mc. a teraz mam was w poważaniu. Do widzenia". Oczywiście scenariusz w którym masz już robotę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Firmy bardzo rzadko odpowiadają na oferty w przypadku negatywnej weryfikacji.
+Quote Post
ohm

-----

Cytat(Pyton_000 @ 26.01.2015, 16:27:34 ) *
Staary, czy ty myślisz że to takie proste wysłać mejla do kilku/nastu/dziesięciu ludzi że ich nie chcą?

Pewnie że to proste, kilka razy się z tym spotkałem i było wszystko ok. Raz nawet ktoś zadzwonił że niestety nie mogą mi teraz zaproponować, ale jeśli by coś się zmieniło to dadzą znać. No ale to jest wyjątek od reguły.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 09:01