Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Super opcja dla pracującego zdalnie?, Nie myślałeś by pomieszkać w raju?
phoenix84

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć!

Nie wiem gdzie to zamieścić, ale może tu się ktoś znajdzie?

Ja pracuję zdalnie, mieszkałem w 9 krajach, a odwiedziłem 55.

Teraz chcę się przeprowadzić do Malezji względnie na stałe, jednak nie chcę by córka straciła kontakt z polską kulturą czy rodziną (ma jej dużo i często się odwiedzamy, choć każdy mieszka w innym mieście na terenie całego kraju).

Szkoda mi stracić mieszkanie, które mam w PL (dobra lokalizacja i super cena wynajmu) i szkoda mi płacić za 2 mieszkania, bo jednak 1000PLN piechotą nie chodzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .

Rozwiązanie:

Poszukuję kogoś kto jest mobilny i chciałby współuczestniczyć w takiej przygodzie. Może mieć rodzinę (ja mam i to działa). Zarówno w PL jak i w Malezji mieszkania są 4 pokojowe. Koszt w PL to jakieś 1200-1300PLN (z czynszem), koszt w MY to jakieś 1100PLN (z czynszem) + rachunki (jakieś 200PLN w PL i 150PLN w MY). Oba mieszkania generalnie są umeblowane (choć polskie z lepszym sprzętem), w obu jest net szybki (100mbit w PL, 10mbit w MY)

Mieszkanie w PL - położone w górach, w Nowym Sączu (30km od Krynicy (godzinę busem), 100km od Krakowa (2 godziny busem) - busy do obu miejsc co 30 min). 4 pokoje, 65 metrów z balkonem i małym ogródkiem.

Mieszkanie w Malezji ma basen, siłownię, plac zabaw, saunę i parę innych rzeczy, których mieszkania w PL zazwyczaj nie mają. Jest na wyspie Penang, do 10km są ciepły ocean, plaże, góry, park narodowy. 300km do Kuala Lumpur, 600km do Singapuru i 1000 do Bangkoku (do wszystkich można się dostać z Pragi za ok. 2kPLN w dwie strony - pomogę w wyszukaniu biletów, bo jak się nie wie jak szukać, to są nawet i za 3kPLN). Najtaniej wychodzi lecieć PRG  BKK. I pociąg nocny z Bangkoku do Butterworth za 80-100PLN.

Terminy do dogadania. Generalnie jak Ty tu, to my tam, a potem odwrotnie... najlepiej zmiany co jakieś pół roku. Jak jesteś fanem i nurkowania i nart, to opcja jest dla Ciebie. W cenie ok. 15000PLN (czynsze i bilet) rocznie masz pokryte zakwaterowanie w dobrych miejscach. Pracujesz sobie spokojnie i żyjesz dobrze, a przy tym nie tracisz kontaktu permanentnego z rodziną czy znajomymi.

Jak myślisz, że Cię nie stać, a masz mieszkanie w innym polskim mieście, to rozważ wynajęcie go komuś. W takiej Warszawie 2 pokoje wynajmiesz komuś za 1500PLN, co w całości pokrywa Ci koszty tego biznesu, a zamiast siedzieć w molochu, pół roku możesz spędzać w górach, a pół w tropikach. Pomyśl nad tym!

Czy komuś temat się podoba? Ewentualnie wie, gdzie jeszcze szukać takich osób. Jeśli tak, to zapraszam o kontaktu.

Pozdrawiam,

k.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
tzm

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

ja ogolnie docelowo mam to w planach no ale .. to trzeba hajs trzaskac. ponizej 10k miesiac nie wiem czy bym sie rwal do tego.

co do samolotow... nie wiem czy znalezli wszystkie ofiary ostatniego plucia wiec dupne te zabezpieczenia nie sa.

https://www.youtube.com/watch?v=iuX6jq06kvw
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 19:36