![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przez ostatnie kilka miesięcy borykam się z problemem telefonu który zamówiłem dla mojego znajomego przez Allegro. W skrócie opiszę problemy które wystąpiły po drodze wraz z datami (wszystko jest udokumentowane na mojej poczcie): 06.10.2014 - Kupno telefonu i wysłanie środków przez PayU (235 zł) 07.10.2014 - Dowiaduje się, że telefon jest sprowadzany z Chin i dostawa może potrwać do 50 dni roboczych 16.12.2014 - Znajomy dostaje telefon. Okazuje się, że jest on niesprawny (brak zasięgu, porysowany itp.). 18.12.2014 - Wysyłam do serwisu (podali mi adres) paczkę wraz z "odstąpieniem od umowy". 30.12.2014 - Po kilku dniach proszenia o inf. odnośnie paczki/telefonu otrzymuje wiadomość - "Serwis potwierdził odbiór przesyłki od Państwa." 08.01.2015 - Po kolejnych dniach pytań otrzymuję wiadomość - "nie ma żadnych formalnych przyczyn aby odrzucić zwrot" - proszą mnie o podanie rachunku itp. 09.01.2015 - Otrzymuję wiadomość "Zleciłem wykonanie zwrotu" (co by to nie oznaczało..) 19.01.2015 - Otrzymuję wiadomość "Środki powinny już być na rachunku" (nie ma ich na moim koncie) 20.01.2015 - Po pytaniach odnośnie kasy kolejna wiadomość "Czekam jeszcze na odpowiedz z serwisu" ( ![]() 24.01.2015 - Otrzymuję wiadomość - "Mamy problem z ta paczką najprawdopodobniej "zgubił" ja serwis napisałem do dystrybutora skargę w tej sprawie - we wtorek powinen mieć Pan srodki na rachunku" I nie wiem co mam z nimi zrobić. Macie jakieś rady? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawe czy konto sprzedawcy jest zarejestrowane na prawdziwe dane, również dobrze mogło być założone na tak zwanego słupa. W tym przypadku odzyskanie pieniędzy od sprzedawcy graniczny poniżej zeru. Od razu bym wnioskował o zwrot pieniędzy z allegro który podobno posiada ubezpieczenie od takich transakcji.
Na przyszłość rada jest prosta jak konstrukcja cepa, lepiej kupić towar za trochę więcej pieniędzy ale bezpośrednio otrzymując rzecz. Bo niestety całe te allegro oraz olx jest jednym wielkim przekrętem dla złodziei. Uwierzcie mi bez allegro też można żyć, jak tak funkcjonuje już ładnych parę lat. Ten post edytował krzysztof_kf 25.01.2015, 14:18:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 14:10 |