![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że szukałbym pracy we Wrocławiu, ale miastem się nie sugerujcie.
Na jaką pracę (rola w firmie, pieniądze) mogę liczyć (czy w ogóle mogę) z takimi umiejętnościami? - HTML i CSS - PHP - Nie potrafię ocenić swoich umiejętności. Wydaje mi się, że mogę napisać wszystko co do głowy mi przyjdzie, ale np. o programowaniu obiektowym wiem niewiele. - MySQL - Jakieś tam podstawy js - Nie znam żadnego frameworka - Dobrze znam CMS php-fusion I na jaką pracę mógłbym liczyć jeśli miałbym takie umiejetnosci: - to co powyżęj + - PHP obiektowy - js - ze dwa frameworki w tym jquery - znajomość kilku cms;ow, systemow blogowych, for itp itd - studia informatyczne (bo tych jak nie wspomniałem wyżej - nie posiadam) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi..
Cytat co to znaczy znajomość kilku cms'ów ? że potrafisz sie zalogować do admin panelu i poklikać po opcjach ? Nie na tym to polega. Jako programista, który mówi o sobie ze zna dany system cms, musisz umieć potrafić go modyfikować od strony kodu - dodawać nowe funkcjonalności, moduły, zmieniać layout itd itp. To znaczy, że potrafię modyfikować i dopisywać kod dowoli w zależności od potrzeby. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli napisałbym od podstaw portal internetowy z funkcjonalnościami, które znacie z najpopuarniejszych portali i CMS'ów. Bez OOP, ale wszystko napisane bardzo przejrzyście z pełną dokumetacją wszystkiego to coś znaczy w świetle mojej wartości na rynku czy nic to nie zmienia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jeśli napisałbym od podstaw portal internetowy z funkcjonalnościami, które znacie z najpopuarniejszych portali i CMS'ów. Bez OOP, ale wszystko napisane bardzo przejrzyście z pełną dokumetacją wszystkiego to coś znaczy w świetle mojej wartości na rynku czy nic to nie zmienia? 1. pytanie tylko czy byłbyś w stanie napisać taki portal. 2. jeśli i tak miałbyś poświęcić kilka miesięcy czasu na pisanie takiego CMSa - to czemu przy okazji się OOP nie poduczyć, i nie napisać go obiektowo właśnie? 3. jeśli byś go pisał, to naucz się przy okazji pisać testy jednostkowe, bo o to mogą cię pytać często na rozmowach o pracę. Cytat Bez OOP czemu się wzbraniasz przed OOP? Cytat np. o programowaniu obiektowym wiem niewiele. nie martw się, dużo osób wie niewiele, ale jeśli będziesz startował na stanowisko juniora to raczej wiele od ciebie nie będą wymagać. Wystarczy, że nauczysz się używać klas i obiektów. Ten post edytował PrinceOfPersia 23.01.2015, 13:50:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:35 |