![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że szukałbym pracy we Wrocławiu, ale miastem się nie sugerujcie.
Na jaką pracę (rola w firmie, pieniądze) mogę liczyć (czy w ogóle mogę) z takimi umiejętnościami? - HTML i CSS - PHP - Nie potrafię ocenić swoich umiejętności. Wydaje mi się, że mogę napisać wszystko co do głowy mi przyjdzie, ale np. o programowaniu obiektowym wiem niewiele. - MySQL - Jakieś tam podstawy js - Nie znam żadnego frameworka - Dobrze znam CMS php-fusion I na jaką pracę mógłbym liczyć jeśli miałbym takie umiejetnosci: - to co powyżęj + - PHP obiektowy - js - ze dwa frameworki w tym jquery - znajomość kilku cms;ow, systemow blogowych, for itp itd - studia informatyczne (bo tych jak nie wspomniałem wyżej - nie posiadam) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz to możesz dostać co najwyżej staż ; ) bez obiektówki, znajomości wzorców programowania i chociaż jednego frameworka - symfony/zend wg trendów rynku pracy, nie oczekuj, że jakakolwiek firma w branży będzie Tobą zainteresowana.
sposób w jaki przedstawiłeś umiejętności poniżej, świadczą tylko o Twoim stopniu niewiedzy o rynku web developerskim będąc dobrym programistą backendowym , interesujesz się rzeczami tylko z tego zakresu. Znajomość technologii front endu przydaje się ale to nie na tym się skupiasz. No i tak samo w drugą stronę. co to znaczy znajomość kilku cms'ów ? że potrafisz sie zalogować do admin panelu i poklikać po opcjach ? Nie na tym to polega. Jako programista, który mówi o sobie ze zna dany system cms, musisz umieć potrafić go modyfikować od strony kodu - dodawać nowe funkcjonalności, moduły, zmieniać layout itd itp. Powodzenia z nauką tych systemów : ) studia nie są potrzebne. Ten post edytował gitbejbe 22.01.2015, 07:31:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 20:47 |