![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem się Was poradzić co sądzicie o tych laptopach? Na który się zdecydować? Może macie coś ciekawego do zaproponowania tak za ok. 2500 zł. Interesuje mnie tylko i wyłącznie matryca matowa, fajnie jakby była podświetlana klawiatura (to chyba tylko Lenovo robi). 1) Lenovo Z510 i3-4000 4GB 1TB GT740 W8 2) Lenovo Z510 i5-4200 4GB 1TB GT740 W8 3) ASUS K56CB-XO100 - 8GB -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yosemite ma php 5.5 i apache 2.4.9. Fakt ze mysql domyslnie nie ma - instalacja trwa minuty. Zaleta jest curl na start. homebrew i wget instalujesz w zasadzie dwoma komendami
![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yosemite ma php 5.5 i apache 2.4.9. Fakt ze mysql domyslnie nie ma - instalacja trwa minuty. Zaleta jest curl na start. homebrew i wget instalujesz w zasadzie dwoma komendami ![]() Homebrew? Jeśli lubisz wykonywać zdalne skrypty to proszę, ale z takim podejściem nawet os x Ci zamuli w krótkim czasie. Toolsy z xcode są potrzebne jeszcze. Nie ma co porównywać tutaj do normalnej dystrybucji linuksa, która ma managera pakietów wspieranego przez twórców systemu. Biorąc pod uwagę realia, Vagrant to jeden wizard na Windowsie i zawsze lepiej programować w VM - po co bawić się w kompatybilność narzędzi i środowiska docelowego (w PHP powstaje mało narzędzi deweloperskich więc jeszcze spokojnie, ale historie deweloperów rubyego już bywają straszne, gdy próbują przez rvma i gemy dogadać ze sobą aplikację, którą piszą i wtyczki do edytora). Muszę przyznać, że Yosemite już laguje coraz mniej (sam jestem na Mavericku), pamiętam jak po instalacji systemu raz odkryłem basha i emacsa ponad dwuletniego. Ten post edytował solificati 21.01.2015, 13:49:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owe "toolsy z Xcode" są potrzebne tak samo, jak podstawowe pakiety developerskie na każdej z dystrybucji linuksa - też nie ma ich w standardzie.
Homebrew ma obecnie wiele pakietów w postaci "bottle" czyli już skompilowanych pod konkretną wersję systemu użytkownika więc też jest względny porządek bez potrzeby instalacji zależności i kompilacji wszystkiego. Vagrant? Do pisania pod konkretne środowiska (np. maszynę z konkretną wersją linuksa) idealne, tym bardziej, że natywne na OS X. A Yosemite? Cóż, wciąż dla mnie zachowuje się jak wczesna beta, tak masakrycznie niestabilnie działa na retinie... Jedyny plus w porównaniu do Mavericksa to to, że system poprawnie pamięta podłączone kilka monitorów (a nie miesza ich kolejności jak wcześniej). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:04 |