![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem się Was poradzić co sądzicie o tych laptopach? Na który się zdecydować? Może macie coś ciekawego do zaproponowania tak za ok. 2500 zł. Interesuje mnie tylko i wyłącznie matryca matowa, fajnie jakby była podświetlana klawiatura (to chyba tylko Lenovo robi). 1) Lenovo Z510 i3-4000 4GB 1TB GT740 W8 2) Lenovo Z510 i5-4200 4GB 1TB GT740 W8 3) ASUS K56CB-XO100 - 8GB |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poważnie to właśnie z ispot wracam z macbook pro (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pracuje na macu w pracy a w domu na Windows. Na kacu mam unixowa konsole z zakladami i masa możliwości, choćby i kopiuj zaznaczony tekst. Na Windows musze do każdego projektu miec dwie-trzy okna konsoli a przy testach jak wyskakuje error to musze w Google ręcznie przepisywać. Na macu mam preinstalowane cale Apache itp, na Windows jakies wampy itp. O zaletach jednego i drugiego można co prawda dyskutować.. Kolejna sprawa to nie zawodności. Windows pada co jakiś czas i tyle. Mac po prostu działa - w tej branży to jest super ważne. No i sprzęt... Podobnej klasy ultrabooki na Windows i macbook pro - windowsy o dziwo są droższe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z linuxami za pewne jest podobnie jak z osx jezeli chodzi o konfiguracje itp. Jednak nadal macbook to również i wysoka jakość sprzętu. Ten post edytował Forti 20.01.2015, 18:57:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na macu mam preinstalowane cale Apache itp, na Windows jakies wampy itp. O zaletach jednego i drugiego można co prawda dyskutować.. Kolejna sprawa to nie zawodności. Windows pada co jakiś czas i tyle. Mac po prostu działa - w tej branży to jest super ważne. Jako użytkownik OS X: Wszystko co jest preinstalowane na Macach to wersje conajmniej dwa lata w tył. Homebrew to podstawa. Na Macach wszystko działa a na Windowsie to rejestr puchnie ... do czasu jak na Macu trzeba PRAM i SMC resetować, robić killalle i dopisywać coś w defaultsach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:48 |