![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie do osób, które są w temacie parę lat, czyli dość młodych programistów. Jak zaczynaliście? Sam chętnie zacząłbym naukę, ale niestety nie wiem jak zrobić to z głową, aby nie męczyć się, lub nie uczyć się złych nawyków. Jakich książek używaliście? Osobiście chciałbym zacząć naukę PHP, ale do tego dochodzi od razu HTML,CSS i bazy danych. Od czego zacząć najpierw? Może jednak lepsze będą tutoriale, które znajdują się w Internecie? Każdy musiał jakoś zacząć, bo niemożliwe jest, aby wiedza wpadła sama.. Pozdrawiam serdecznie. Ten post edytował ChillDeep 9.01.2015, 11:36:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Poczytałem troszkę i wezmę się za JS (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeszcze pewnie nie raz się odezwę. Pozdrawiam.
Czytałem oferty pracy i często chcą, aby osoba ubiegająca się o pracę umiała np. AngularJS. Zagłębiłem się w temat i z tego co wiem jest to biblioteka Google. Pewnie zadam banalne pytanie, ale jak to wygląda(różnice itp.)? Ogólnie najwięcej poszukiwanych jest osób do PHP (w sumie dlaczego?). Ten post edytował ChillDeep 17.01.2015, 20:54:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czytałem oferty pracy i często chcą, aby osoba ubiegająca się o pracę umiała np. AngularJS. Zagłębiłem się w temat i z tego co wiem jest to biblioteka Google. czy miałeś do czynienia z jakimś większym frameworkiem? (choćby w PHP). AngularJS jest teraz na topie, ale raczej nie jest to coś, za co należy się brać na sam początek zabawy z JS (Angular jest fajny ale ma skomplikowaną architekturę, naszpikowany wzorcami projektowymi, nawet na chama wciśniętymi czasami - ogólnie co prawda na plus, bo jest to potężny framework - ale moim zdaniem na początek lepiej z frameworków JS wybrać np. Backbone. Mniejszy szok). |
|
|
![]()
|
|
czy miałeś do czynienia z jakimś większym frameworkiem? (choćby w PHP). AngularJS jest teraz na topie, ale raczej nie jest to coś, za co należy się brać na sam początek zabawy z JS (Angular jest fajny ale ma skomplikowaną architekturę, naszpikowany wzorcami projektowymi, nawet na chama wciśniętymi czasami - ogólnie co prawda na plus, bo jest to potężny framework - ale moim zdaniem na początek lepiej z frameworków JS wybrać np. Backbone. Mniejszy szok). Oczywiście wszystko po kolei. Nie mówię, że od razu rzucę się na ANgulara.. Najpierw na spokojnie JS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:38 |