![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób tworzy się lokalnie dostępne domeny? Mam tu na myśli np coś w stylu "system.firma.pl".
Wiem o tym że są co najmniej dwa sposoby: 1. Plik hosts w odpowiednim wpisem 2. Własny serwer DNS Pytanie jak jeszcze można to rozwiązać (nie musi to być łatwe)? Napotkałem problem gdyż w jednej firmie jest zrobione właśnie coś takiego, ale nikt nie wie jak to zostało zrobione i nie specjalnie jest się jak dowiedzieć. Na pewno nie zostało to zrobione sposobem 1 ani 2. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 7 Dołączył: 23.12.2005 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic ciekawego nie ma. Serwerów jest kilka, na każdym jakieś śmieci.
Nigdzie nie ma ani serwera DNS ani proxy. Nic nie wysyła komputerom "spreparowanego" pliku hosts, pliki te nie są poedytowane ręcznie. Komputery maja ustawiona bramę na router, dns tak samo. Na routerze jest jakiś zewnętrzny DNS wklepany. Traceroute wskazuje bezpośrednio na serwer czyli, klient->serwer, nie ma nic pomiędzy nimi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:34 |