![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak poprawnie wywołać kod do logowania przy użyciu nazwy użytkownika lub emaila?
zmieniam na
Lecz wciąż nie działa przy użyciu username i nie można zalogować po nazwie użytkownika. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja dalej nie rozumie tej całej kombinacji i magii...
Tworzysz tabele gdzie username i email są inikalnymi kolumnami. Robisz panel logowania "Wpisz nazwę użytkownika lub email" Wstawiasz to w zapytanie:
Potem sprawdzasz czy zakodowane hasło zgadza się z tym w bazie i koniec. Po co jakieś sprawdzanie czy jest @. Równie dobrze można sprawdzać czy w tym polu jest literka A - jak jest to Kobieta (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety juz próbowałem z opcją OR i nie działało. Ty masz zdefioniowany username a ja nie. U mnie email =? bo uzywam $stmt gdzie musisz przekazać ze zmiennej wartość która zostałą wysłana POSTem
Ten post edytował MESSIAH :) 13.01.2015, 13:50:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:05 |