![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 0 Dołączył: 22.12.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak poprawnie wywołać kod do logowania przy użyciu nazwy użytkownika lub emaila?
zmieniam na
Lecz wciąż nie działa przy użyciu username i nie można zalogować po nazwie użytkownika. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pyton_000 zgadzam się można, ale ten oto programista robił to sposobem opisanym przez phpion, a ja odnosiłem się do tego przypadku, bo uwzględniając podane przez innych argumenty, też wydaje mi się on bardziej sensowny, bo skoro już generujemy funkcje skrótu, to ma być jakieś utrudnienie/zabezpieczenie a jak ma być to zwykły hash , to mając takie możliwości jak mamy teraz, jest on zbliżony w dużej mierze do efektu jakby to było zapisane plaintextem(no może trochę przesadziłem, bo trzeba mieć troche wiedzy), bo wygenerowanie kolizji w takim wypadku jest na pewno prawdopodobne. A sposób zidek nie podawał informacji takiej jak zapropoowałeś co wprowadzało użytkownika w błąd, stąd tez moja uwaga.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:26 |