![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam link do downloadu pliku w sieci, załóżmy: http://strona.pl/pliki/moj_plik.avi
Chcę za pośrednictwem CURLa pobrać ten plik, ale bezpośrednio na mój komputer, nie na serwer, gdzie znajduje się skrypt. Jest to wykonalne? Myślałem o jakimś javascripcie typu: window.location albo nagłówki w ten sposób: Cytat Content-Disposition: attachment bla bla tyle, że jako nazwę pliku musiałbym podać adres URL, a to chyba raczej działać nie będzie. Może mi ktoś doradzić? Chodzi o to, aby wejście w ten url zostało zainicjowane przez mój serwer, ale już odpowiedź w postaci okienka z downloadem pliku ma pójść bezpośrednio na PC. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tylko problem w tym, że link będą klikały też inne osoby, z zewnątrz. Nie bardzo mogę każdej z tych osób kazać tworzyć serwer FTP na swoim komputerze. Nie da się tego jakoś zrobić na zasadzie:
i potem zapisanie tego stringa ze zmiennej $v bezpośrednio na PC użytkownika? Tyle, że trzeba by to zapisać w pliku o danym rozszerzeniu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:55 |