![]() |
![]() |
-czarekwenta- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Napisałem skrypcik który na podstawie najczęściej wybieranych odpowiedzi po zadaniu 3 pytań przekierowuje do odpowiedniej strony. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wszystko działa prawie tak jak chciałem, jednak jestem dopiero początkujący i pojawiło się kilka drobnych problemów z którymi nie mogę sobie poradzić. ONLINE:Link Problem polega na tym że w przypadku gdy są zaznaczone 3 różne odpowiedzi nie wiadomo do której strony ma prowadzić (takich kombinacji jest 9). Moim rozwiązaniem tego problemu jest dopisanie linijek, które w przypadku zaznaczenia 2 różnych odpowiedzi w 2 pierwszych pytaniach wyłączają input ( nadają mu disabled="disabled") w 3 pytaniu który byłby 3 różną odpowiedzią i dają możliwość wyboru tylko 2 pozostałych które spełniają funkcję programu. Fajnie by było, gdyby jeszcze te pytania wyświetlały się kolejno po sobie, a nie wszystkie naraz i by w każdym z nich skrypt wymagał zaznaczenia pola i dopiero potem pozwolił przejść dalej. Przerasta to moje umiejętności a pracę pilnie potrzebuję do szkoły. Jeżeli nie znalazłby się nikt o dobrym sercu kto były w stanie to napisać za darmo jestem w stanie zapłacić, ponieważ to bardzo PILNE (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif) . Wydaje mi się, że to nie jest aż takie trudne. OTO MÓJ KOD
Ten post edytował czarekwenta 7.01.2015, 19:57:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz to zrobić tylko w samym javascript?
stwórz dla każdego z pytań oddzielny formularz, następnie dodaj mu id i wszystkie poza 1 ukryj, jeśli użytkownik odpowie i wyśle odpowiedzi to zapisz sobie je np w localstorage i wlacz 2 formularz a 1 ukryj itd (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował com 8.01.2015, 00:45:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:14 |