Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> PayPal Sandbox - jak testować?
ZaqU

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,

Natknąłem się na pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Pytanie do osób, które miały już styczność z podłączaniem i testowaniem płatności PayPal. Mam do dyspozycji skrypt systemu depozytów z codecanyon
http://codecanyon.net/item/deposit-system/59753
i chciałbym go dostosować do własnych potrzeb. Działa on na takiej zasadzie, że wysyła następujący formularz:
  1. <form name="depositform" id="depositform" method="post" action="<?php echo self::payment_action(); ?>">
  2. <input type="hidden" name="rm" value="2"/>
  3. <input type="hidden" name="cmd" value="_xclick"/>
  4. <input type="hidden" name="business" value="<?php echo $paypalmail; ?>"/>
  5. <input type="hidden" name="item_name" value="Deposit cash"/>
  6. <input type="hidden" name="no_shipping" value="1"/>
  7. <input type="hidden" name="return" value="<?php echo $siteurl; ?>deposit_example.php?action=success"/>
  8. <input type="hidden" name="notify_url" value="<?php echo $siteurl; ?>includes/depositipn.php"/>
  9. <input type="hidden" name="cancel_return" value="<?php echo $siteurl; ?>deposit_example.php?action=cancel"/>
  10. <input type="hidden" name="custom" value="<?php echo $useridentify; ?>" />
  11. <input type="hidden" name="amount" value="<?php echo $amount; ?>" />
  12. <p><?php echo $depositconfirm; ?></p>
  13. <input type="submit" name="checkout" value="Proceed with payment" />
  14. </form>

na adres: https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=...&dispatch=...

Niestety nie wiem co dalej. Po wypełnieniu formularza pojawia się informacja że płatność została zaakceptowana, na podany adres e-mail przyjdzie potwierdzenie, a niestety nie działa to tak jak powinno, tj. nie wysyła maila i nie zapisuje w systemie płatności. Muszę przetestować czy ten system działa, ale jak na razie nie wiem jak. To czego potrzebuję, to informacja na temat tego jakie API wykorzystuje podana wyżej metoda i gdzie szukać dokumentacji do niej (PayPal oferuje dziesiątki różnych API i trudno się połapać, a nigdy wcześniej nie korzystałem z tego systemu).
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:13