![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przeważnie na stronach responsywnych jest stosowane rozwiązanie jednego arkusza stylów pod stronę, ale przecież jest rozwiązanie owiele bardziej czytelne tj. pod każdy układ zastosować oddzielne style:
Taki układ jest prawie nie stosowany, sprawdziłem to na kilkudziesięciu stronach z poradami na temat reponsywności i każdy stosuje:
Dlaczego? Pozdrawiam Ten post edytował maniek74 4.01.2015, 07:07:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie korzystam z żadnych gotowców, zawsze piszę cołość sam, wyjątkiem jQuery. Może nie jest to za piękny kod ale mam pewność że nie ma żadnych śmieci.
2. Jest to pytanie retoryczne dlaczego tak jest a nie napisałem że tak piszę, 3. Biorąc pod uwagę łatwiejszą edycje css przy pisaniu strony jest to dobre rozwiązanie przy tworzeniu, bo nie szuka się w tysiącach lini, często mi się zdarza że chce coś poprawić w bloku na komórki a modyfikuje w bloku na tablety, 4. Czytam wiele poradników i stron na dany temat, nigdy jeden i wyciągam średnią rozwiązań. Czasami dobrze jest dać cos na forum pod dyskusję, tak jak to teraz jest, poczytać jak ludzie robią i wtedy pisać swój kod. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:36 |