![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Proszę o opinie i sugestie na temat artykułu "Przyjazne URLe" mojego autorstwa.
Pozwoliłem sobie poprawić link do artykułu --- ~mike_mech |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok faja idea tych urli, ale czy na pewno sa one bezpieczne? Dokladnie mysle o tym czy ich działania jest prawidłowe.
Akurat to co napisal wyzej FastRed u mnie nie dziala w ten sposob, ale mam inny bardzo dziwny problem, o taki skrypt: Kod <? session_start(); ++$_SESSION[i]; echo $_SESSION[i]; ?> <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> A wywołuje go localhost/plik.php/opcje, przy wywolaniu localhost/plik.php jest ok. Jest on wykonywany podwójnie, co ma duze znaczenie przy chocby dodawaniu nowego wpisu do bazy: Kod mysql_query("INSERT INTO wiesci (tekst) VALUES ('aa') "); Właśnie przy czymś takim znalazłem ten błąd u siebie, jak się podwójne newsy zaczęły pokazywać. Teraz mała zmiana: Kod <? session_start(); ++$_SESSION[i]; echo $_SESSION[i]; ?> i działa już ok No i jak przy takim błędzie system sie wywala to jest co najmniej dziwne. I denerwujące. A sens korzystania z przyjaznych URLi stoi pod znakiem zapytania. Dodam, że mam Apache/1.3.27, php Version 4.2.2 na serwerze postawionym na FreeBSD to samo, Apache i php w podobnych wersjach. Czy ktoś już spotkał się z czymś takim, jakiś komentarz? Pozdrawiam Rozwiązałem problem, 2 linki z logów Apache'a wystarczą: Kod localhost - - [28/Jun/2004:15:02:52 +0200] "GET /test.php/das/ HTTP/1.1" 200 74 localhost - - [28/Jun/2004:15:02:52 +0200] "GET /test.php/das/style.css HTTP/1.1" 200 74 PS Patrze słaby ruch na tym forum.... Ten post edytował cyberdex 28.06.2004, 14:09:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:21 |