![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam znowu problem.
Mam taką oto tabelę:tabela Która jest generowana przez taki kod:
Teraz gdy użytkownik wejdzie na tę stronę, wybierze kilka przepisów i wpisze ilość to chciałbym aby po naciśnięciu przycisku Oblicz wyświetliła się tabela w która będzię wyglądała podobnie do tej: klik z tym, że pod tymi nagłówkami ma się wyświetlić suma wszystkich potrzebnych produktów na daną ilość wszystkich wybranych przepisów. W jaki sposób mam się za to zabrać. Tylko proszę aby mi to wyjaśnić łopatologicznie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko ci się wydaje:
Kod Array ( [0] => 0 [1] => 0 [2] => 8 [3] => 6 [4] => 3 [5] => 1 [6] => 0 [7] => 0 ) i według tej tablicy wychodzi tak: suma id = 0, suma nazw = 0, suma jajek = 8, suma rodzynek = 6, suma karmelu = 3, suma mleka = 1, suma wody = 0, suma cukru = 0, a ja mam jeszcze dwa pola mieć w tym: kako i maka Jak zrobić aby na początku nie było sumy dla id i sumy dla nazw tylko się całość przesunęła i zaczęła liczyć od kolumny jajka? Tabela teraz wygląda tak: ttt A powinna tak:tttt EDIT. Już sobie poradziłem. Dziękuje za pomoc i życzę wszystkim aby ten nowy nadchodzący rok był jak najlepszy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) EDIT jeszcze raz (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jednak napotkałem odrazu kolejny problem: mam tą tabele: klik po prawej stronie mam pola w które użytkownik wprowadz ile razy ma zamiar upiec danego placka. Na dole wyświetla mi się tylko suma produktów na placki ale tylko jak ilość placka = 1. A ja chciałbym zrobić aby się wyświetliła suma na kilka placków EDIT Again. Nikt mi nie pomógł, więc to mnie zmotywowało do pracy i sam to napisałem. Już skończyłem projekt więc nie będę pisał w tym temacie. Ten post edytował smok55453 31.12.2014, 17:52:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 10:09 |