![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sobie dziś przegladam oferty pracy dla programistów PHP i taki kwiatek
Stanowiko : Młodszy programista php Serio, to wygląda na staowisko dla młodczego programisty, ba dla jakiegokolwiek programisty? Wymienione kilkanaście technologii, to jest normalne? Wg mnie jeżeli programista php to ewentualnie znajomość css,html, ale bez przesady. -Znajomość PHP, HTML (5), CSS(3), JS, SQL MySQL, -Znajomość Framework Zend, -Znajomość JQuery, Backbone.js, Underscore.js, Mustache, TwitterBootstrap, node.js, socket.io, -Znajomość AJAX, WebRTC, RED5, -Znajomość Git, GitFlow, Redmine. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodzę się, że dobrze znać HTML, CSS i JS a przynajmniej jego podstawy jeżeli kładziesz jednak większy nacisk na backend.
A co do samego podziału na back- i frontend Spotkałem się z dwoma rozumieniami tych określeń. 1. wygląd strony - frontend, mechanika (PHP) - backend 2. część dla użytkowników - frontend panel administracyjny- backend. Nie wiem czy też mieliście takie sytuacje ale jest to też spora nieścisłość prowadząca do mylnych przygotowań na rozmowę o pracę. Ot chodćby frontendowiec(html+js+css) idzie na taką rozmowę i się okazuje, że chodziło pracodawcy o stronę użytkownika łącznie ze skryptami PHP. Albo Programista odrzucający nie sprecyzowaną ofertę pracy ponieważ było w niej napisane o nacisku na front strony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:22 |