![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sobie dziś przegladam oferty pracy dla programistów PHP i taki kwiatek
Stanowiko : Młodszy programista php Serio, to wygląda na staowisko dla młodczego programisty, ba dla jakiegokolwiek programisty? Wymienione kilkanaście technologii, to jest normalne? Wg mnie jeżeli programista php to ewentualnie znajomość css,html, ale bez przesady. -Znajomość PHP, HTML (5), CSS(3), JS, SQL MySQL, -Znajomość Framework Zend, -Znajomość JQuery, Backbone.js, Underscore.js, Mustache, TwitterBootstrap, node.js, socket.io, -Znajomość AJAX, WebRTC, RED5, -Znajomość Git, GitFlow, Redmine. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat są powody dla których jest front i back, prawda? Sam bym tego lepiej nie ujął, jednakże w PL, ludzie tego nadal nie rozróżniają, stąd potem takie kwiatki się trafiają, ale tu w tym temacie nie ma nic mowy o ps (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam bym tego lepiej nie ujął, jednakże w PL, ludzie tego nadal nie rozróżniają, stąd potem takie kwiatki się trafiają, ale tu w tym temacie nie ma nic mowy o ps (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) U mnie w pracy bardzo dobrze rozdziela się front od backendu. Np.: frontendowiec robi statycznie stronę, później backend to koduje i front podejmuje kilka drobnych poprawek. Programista w aplikacjach internetowych musi znać html, css, js itp. Nie musi natomiast być w tym dobry. Nie musi znać ciekawych wielu rzeczy z js czy angulara, nie musi tego tworzyć. Nie musi również znać photoshopa. - takie oferty natomiast trafiają się (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wspomniałem jakiś czas temu o ofercie z photoshopem. Linku pewnie nie znajdę, jednak chodziło o coś takiego:
- php5 (podstawy obiektowego programowania) - html5, css3 - podstawy javascript, jquery, ajax - podstawowa obsługa photoshopa zadanie nr.1 : otrzymujesz szablon .psd i masz go zakodować do html/css/js. Najlepsi / najszybci przejdą dalej. Zadanie wykonujesz zdalnie z domu ;] Dla mnie to nie jest podstawowa obsługa photoshopa, zwłaszcza że to nie był zwykły szablon (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ktoś wspomniał, ze tylko słabi programiścio biorą chętnie udział w dyskusjach na ten temat. Nie zgodzę się. Ja chętnie biore udział, ponieważ zawsze można sie czegoś ciekawego dowiedzieć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 07:10 |