![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałęm stronkę na której mam coś takiego zrobić. Jaka jest procedura przy tego typu zabawie ?
Tak na chłopski rozum to wychodziłoby, że robię sobię listę wszystkich skryptów co do których mam wątpliwości, wywalam po jednym i sprawdzam czy na serwisie coś się posypało. Jeśli wszystko działa tak jak do tej pory to znaczy, że dany skrypt jest niepotrzebny. Problem taki, że przy rozbudowanym serwisie i wielu skryptach ciężko wyłapać czy gdzieś głęboko jakaś mało widoczna funkcja nie przestała działać. Może są jakieś narzędzia pomocne przy wykonywaniu takich analiz ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przychodzi mi do głowy tylko pokrycie testami tego wszystkiego, ale to powinno być robione od samego początku.
Puszczasz sobie test, który klika gdzieś po interfejsie, sprawdza odpowiedzi. Wywalasz skrypt, puszczasz test i tak w kółko. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:24 |