![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, miałbym prośbę o napisanie króciutkiego skryptu, który:
Liczy średnią arytmetyczną wszystkich dodatnich elementów tablicy. Chciałbym także, by było to napisane prostym językiem, oparte o proste formułki, najlepiej takie znajdujące się w dziale podstawy. http://www.php.rk.edu.pl/w/p/podstawy-php/ - link. Być może wydaje się to banalne, ale lekcje z programowania zacząłem dopiero w tym roku szkolnym, a chciałbym mieć możliwość przeanalizowania tresci takiego prostego skrypciku, który był jednym z kilku na sprawdzianie, który muszę poprawić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze mam taką małą uwagę do postu usera Rysh. Fajnie, że się pomyliłeś, bo autor musiał pomysleć, ale na litość, mogłeś to zapisać bez funkcji, bo jak sam zauważyłeś autor nie ma pojęcia jak działą pętla for, a my tu z Return wyjeżdżamy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
p.s Autorze, nie wiem co za bzdury Ty opowiadasz, ale mam spore wątpliwości co do twojego zdania o MVC. Skoro MVC to OOP, a ty nie ogarniasz podstaw składni. Chyba, żę przeszpałeś cały rok. Zresztą nie wiem czy program Technikum (bo sądzę, że w nim jesteś) przewiduje w ogóle MVC-powątpiewam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze mam taką małą uwagę do postu usera Rysh. Fajnie, że się pomyliłeś, bo autor musiał pomysleć, ale na litość, mogłeś to zapisać bez funkcji, bo jak sam zauważyłeś autor nie ma pojęcia jak działą pętla for, a my tu z Return wyjeżdżamy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) p.s Autorze, nie wiem co za bzdury Ty opowiadasz, ale mam spore wątpliwości co do twojego zdania o MVC. Skoro MVC to OOP, a ty nie ogarniasz podstaw składni. Chyba, żę przeszpałeś cały rok. Zresztą nie wiem czy program Technikum (bo sądzę, że w nim jesteś) przewiduje w ogóle MVC-powątpiewam. Jak by nie było, to są podstawy. W każdej książce z PHP od razu wyskakują z funkcjami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Moim zdaniem, taki skrypt należy wręcz umieścić w funkcji, jak by prowadzący zajęcia kazał mu obliczyć średnie z 2+ liczb? Pewnie kopiowałby kod, a gdyby pomyślał użyłby funkcji - jeśli ma mieć zaliczenie z MVC to, nie wiem jak on to ogarnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:50 |