![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Planuje stworzenie projektu w ktorym bede wykorzystywal duza ilosc danych/rekordow. Mam na mysli rekordy rzedu kilku milionow... Dlatego moje pytanie. Czy MySQL jest w stanie obsluzyc duze obciazenie na bazie przy duzej ilosci zapytan, wysylaniu/odbieraniu danych, Czy Postgre bedzie dawalo sobie rade z tym lepiej/gorzej ? Pytanie moze padlo juz na forum, lecz nie moglem znalezc informacji na ten temat. Czy ktos moze sie wypowiedziec na moj temat ?
Ten post edytował Ace 19.06.2004, 09:03:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze staram sie zrozumiec twoje nastawienie, ale wyobraz sobie ze nie bylo by mySQL ? przeciez Postgre jest darmowy i rownie prosty a oferuje znacznie wiecej wcale nikt nie musi wykorzystywac wszystkich jego funkcji ja tylko sugeruje ze baza danych bez transakcji to nie jest baza danych. Zreszta stwierdzono to juz bardzo dawno temu - http://openacs.org/philosophy/why-not-mysql
Ten post edytował carramba 22.06.2004, 15:42:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 07:52 |