![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Szukam od godziny w google jakiegoś przykładu skryptu w PHP obiektowym i strukturalnym dla porównania i nie mogę znaleźć. Osobiście piszę w PHP strukturalnym i mam zamiar zacząć się uczyć obiektowego, dlatego chciałem porównać oba typy ze sobą na podstawie tego samego. Będę wdzięczny jak ktoś napisze taki sam skrypt w obu typach. Dziękuję i Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem jest to bardzo dobry przykład bo nie ma sensu pisać jakiegoś skomplikowanego kodu. Programowanie obiektywe trzeba poprostu zrozumieć, skoro kolega chce sie nauczyć oop to niech otworzy artykuły na ten temat poczyta i zacznie pisać jak będzie miał problemy będzie mozna mu pomoc. A jak artykuły mu nie wystarcza to widocznie nie ogarnia jeszcze programowania strukturalnego. Patrząc z przymrużeniem oko to obiekty są zbiorami funkcji(metodami) które odpowiadają za pewne czynności czy napisze w php funkcje checkFile(); czy storze metodę w klasie to kod będzie praktycznie taki sam, jedyna różnica będzie użycie zmiennym bo w metodzie to będzie $this->zmienna; a nie $zmienna. Wystarczy usiąść i poczytać trochę.
Ten post edytował ghastblood 9.12.2014, 10:43:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 03:49 |