![]() |
![]() |
-xavi_sof- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pytanie:
Freelancer 2,5k (front-end&grafika) czy studia informatyczne dziennie na politechnice? - Brak możliwossci studiowania zaocznie - Brak możliwosci robienia tego i tego jednoczesnie na pełnych obrotach |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak zrobisz jak będziesz uważał, a to co ja mogę tobie powiedzieć, to to co kilka osób już doradziło w tym temacie: jeb** studia ! Nic się na nich nie nauczysz. Tak jak już ktoś ujął, wykładowcy mają na celu tylko wskazać Tobie pewne możliwości. Coś tam poprogramujesz, liźniesz kilka języków i napiszesz kilka małych programów - nawet nie myśl, że coś bardziej skomplikowanego jak windowsowski kalkulator. To wszystko jako wstęp nauki by wystarczył, gdyby nie to, że ten wstęp trwa aż 5 lat ?! Nawet jak sam będziesz się w ten czas "rozwijał" to i tak nauczysz się zapewne więcej złych niż dobrych nawyków. Studia to strata czasu i pieniędzy. Ja zrobiłem licencjat i żałuje do dziś, że w ogóle zaczynałem. Żaden pracodawca, nikt by mnie nie zmusił aby pójść na magistra. Nie słyszałem jeszcze o przypadku, aby dobry doświadczony programista/grafik nie został przyjęty do pracy ze względu na brak wyższego. Za to znam masę ludzi, którzy po studia z dobrymi ocenami nie mogą znaleźć pracy z powodu braku doświadczenia... Więc co lepiej jest mieć ? papierek ?
Co do pogodzenia pracy ze studiami... Wielu myśli że to żaden problem, zanim się sami nie przekonają ; ) W takim przypadku zapomnij o dziennych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:32 |