![]() |
![]() |
-arrtxp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, czytając o MVC, stworzyłem własne rozwiązanie i chciałbym abyście oceni mój kod, gdzie mniej więcej przedstawiam system działania:
// struktura najważniejszych plików
index.php
iPage.php // ustala to co ma być wyświetlone
a-control/iView_Index.php
mod-view/index.php - widok
Teraz chciałbym dowiedzieć się czy takie rozwiązanie jest złe. Jakie stwarza problemy takie rozwiązanie? |
|
|
![]() |
-arrtxp- |
![]()
|
Goście ![]() |
ad:
1. Nie muszę, wszystko dzieje się w obiekcje, po dane sięgam poprzez - $this->coś 5. Dlaczego nie mogę trzymać wszystkiego w jednym miejscu ? 6. Z tym 1 masz rację.
klasa abstrakcyjna o nazwie iPage robi wszystko, czyli ustala " moduł " i " widok ". Ogólnie to działa w ten sposób, np: strona.pl?v=news&nowy poprzez iPage::loadClass($_GET['v']); następuje wyczytanie klasy i utworzenie obiektu. A w tej klasie np: News poprzez __construct() następuje załadowanie odpowiednich danych/ wywołanie metod (przez $_GET['news']), które są ładowanie do widoku. To wszystko tworzy całość. Czy te rozwiązanie ogranicza mnie w jakiś sposób ? wg mnie, nie (albo nie mam o tym pojęcia, dlatego się pytam). Tworzę widok, klasa obsługująca i mam dodane rozszerzenie. I pytam się czy takie rozwiązanie mnie ogranicza i czy jest złe ? Jak tak to dlaczego ? Ten post edytował arrtxp 29.11.2014, 18:07:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 07:58 |