![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś z Was walczył z konfiguracją frameworku Laravel na serwerze home.pl?
Mam problem taki, że sesje nie działają na nim tak jak powinny. To znaczy tworzy sie sesja, zapisuje w pliku w katalogu sessions albo innym wskazanym w konfiguracji, ale już w trakcie wywoływania REDIRECT sesja jest gubiona i na nowej stronie już jej nie ma. Próbowałem zarówno jako driver dać file jak i database. Katalog "tmp" z odpowiednimi prawami jest stworzony (choć nie powinien być potrzebny). Aktualnie ustawienia pliku sessions są defaultowe. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, nadal nic.
Plik z pomocą home też przerabiałem. Już nie wiem co jest grane. Od rana nad tym siedzę i już po prostu nie mam pomysłów co jest nie tak. Memcached też próbowałem. Najdziwniejsze jest to, że plik z sesja jest zapisywany dokładnie tam gdzie mu wskazuję, że ma być w plikach konfiguracyjnych, ale już nie jest odczytywany (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Problem rozwiązany. Okazało się, że jedna z klas zaczyna się od " <?" zamiast od "<?" przez co widoki były nieprawidłowo przetwarzane a co za tym idzie redirecty traciły sesję i powoli działały. Może komuś się przyda, znalazłem wskazówkę na sieci, że jeżeli ktoś ma takowe problemy a strona w przeglądarce po wciśnięciu ctrl+u zaczyna się od spacji a dopiero potem jest <!doctype... to najczęściej oznacza, że któraś klasa zaczyna się od " <?" albo kończy się "?> " co stwarza takie problemy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:33 |