![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam małą firmę produkcyjną i chciałbym sobie trochę uprościć/zautomatyzować zarządzanie nią. Do tej pory stworzyłem sobie system oparty na javascripcie, php i bazie danych i dość dobrze spełnia swoje założone funkcje. Teraz chciałbym go rozbudować, ale jest to dość czasochłonne zadanie i wolałbym zamiast siedzieć nad kodem skorzystać z jakiegoś CMSa, w którym szybciej mógłbym osiągnąć te same cele. Zatem musiałbym mieć możliwość definiowania różnych interfejsów i funkcjonalności dla różnych grup użytkowników, wiązania poszczególnych elementów z tabelami w bazach danych. W zasadzie cała informacja o działaniu firmy (klienci, towary, podzespoły, faktury i dokumenty, itp) musiałaby być zawarta w bazie, a CMS miałby służyć do odpowiedniego prezetowania tej treści i jej modyfikacji. Do tej pory nie miałem doświadczenia z CMSami (poza gotowym oprogramowaniem sklepu prestashop) i dlatego potrzebuję ukierunkowania na najwłaściwsze rozwiązanie. Myslałem o Joomla, ale może jest coś lepszego w tej kwestii. P.S. Zależy mi, żeby mógł sam sobie modyfikować wszystko, więc gotowe oprogramowanie raczej nei chodzi w grę. Dziękuję i pozdrawiam Ten post edytował zwora 13.11.2014, 16:59:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żaden z CMS'ow w podstawowej wersji nie ma wskazanych przez ciebie funkcjonalności, musiał byś poszukać odpowiednich modułów/pluginów/dodatków do takiego CMS'a, a zmontowanie czegoś takiego, testowanie rożnych rozwiązań tez zajmie sporo czasu, jeżeli nikt nic bardziej odpowiedniego nie poleci to proponuje sprawdzić Drupal'a
Jeżeli masz już coś co sam stworzyłeś to może warto by było abyś wskazał te elementy które są dla ciebie najbardziej problematyczne / czasochłonne. Ten post edytował aniolekx 13.11.2014, 17:27:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:17 |