![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Pracuje nad pewnym kodem i na razie wyrzucalem sobie exity tam gdzie byly bledy lub cos takiego np: ale jednak przestalo mi to wystarczac i zreszta predzej czy pozniej i tak bym musial wiec przeszedlem sobie na wyjatki, no i problem w tym ze nie moge uzyc konstrukcji
gdyz nie poprawna skladnia, wiec obszedlem to w taki sposob, ze stworzylem metode throwException() ktora wyrzuca mi Exceptiona a ja robie tak:
Dziala tak jak ma dzialac, tyle ze stack jest o poziom wiecej z racji extra metody, ale tu jest moje pytanie, czy jest to poprawne czy nie, dziekuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, dzieki za zainteresowanie, ale wiem ze tak mozna, moje pytanie brzmialo czy to co ja zrobilem jest poprawne?
Korzystam ze skroconego ifa bardzo czesto i jest jak dla mnie o wiele lepszy - kod wyglada o wiele lepiej i smuklej niz z pelna konstrukcja Poza tym to chyba logiczne ze to byl przyklad dokladnie mam takie cos:
Te ify sa czesto wielo poziomowe i nie chcialbym z nich rezygnowac, gdyz lepiej mi sie je czyta, oraz kod metody jest krotszy, wiec ponawiam pytanie, czy to jest poprawnie (wiem ze moglbym uzyc pelnej konstrukcji if), czy tez moze nie. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:06 |