![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z zadaniem. Zadanie:
Przepisz go i sprawdź, jak działa. Następnie napisz taki program: użytkownik wpisuje w formularzu jakąś liczbę, a program wyświetla napis "masz (ta liczba) punktów". Słowo punktów ma być w odpowiedniej formie. Przykładowo, jeśli użytkownik wpisze liczbę 0, ma się pojawić napis "masz 0 punktów", a jeśli użytkownik wpisze liczbe 3, ma się pojawić napis "masz 3 punkty". Pomyślałem, że podzielę daną liczbę i tak zrobiłem. I teraz daje Warunek jeżeli IF ($ilepunktow == '0') to żeby wykonało mi te obcięcie np. 1050 -> żeby zostało 0 i wtedy zapamiętało w zmiennej i potem przy wyświetlaniu będzie komunikat, że "zdobyłeś 0 punktów" przy 1 to samo ale już przy 2,3,4 to "zdobyłeś 4 punkty" np. 1054 punkty a nie punktów. Jeżeli coś nie jasno wytłumaczyłem to proszę o pytania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nikt nie rodzi sie od razu programistą.
Nikt cie tu nie hejtuje. Zadalem jedynie proste pytanie, czemu bierzesz sie za programowanie nie opanowawszy wpierw podstaw. Czy to trudne pytanie by na nie odpowiedziec? I co, sugerujesz, że nadal nic się nie wyswietla? Nic a nicc? edit: (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) echo odmiana($ilepunktow); to mialo byc poza funkcją a nie w niej :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 09:25 |