![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Planuje stworzenie projektu w ktorym bede wykorzystywal duza ilosc danych/rekordow. Mam na mysli rekordy rzedu kilku milionow... Dlatego moje pytanie. Czy MySQL jest w stanie obsluzyc duze obciazenie na bazie przy duzej ilosci zapytan, wysylaniu/odbieraniu danych, Czy Postgre bedzie dawalo sobie rade z tym lepiej/gorzej ? Pytanie moze padlo juz na forum, lecz nie moglem znalezc informacji na ten temat. Czy ktos moze sie wypowiedziec na moj temat ?
Ten post edytował Ace 19.06.2004, 09:03:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie sie wydaje, ze ciezko to porownac, bojesli ktos wybral postgres to po to by inaczej go uzywac niz mysqla.. czyli stosowac wlasne funkcje, triggery, itd.. czyli sila rzeczy na postgresie wszystko pracuje inaczej... chyba, ze ktos wybiera postgrs dla zasady, w co watpie.. z mysqla rezygnuja ludzie, ktorzy wiedza po co rezygnuja...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 02:47 |